Sunday, December 18, 2011

Oder dari Khairiah from TM untuk kawan dia katanya.. dapat order nie last minutes jugak la.....Butter cake dgn topping fondant...  dengan tema pink and white. Jauh kek nie dibawa... dari KL hingga ke Johor.... Hopefully the cake safely arrived at the destination.. yer.....

Pada 7 hb Dec 2011 yang lepas terima oder dari Jumie untuk engagement Goodies. She order 300 pcs fancy cookies dgn tema love and pink karer......

Wednesday, November 30, 2011

Alhamdullilah mendapat tempahan dari Sue untuk diberi kepada anak buah beliau...sebijik cake Red Velvet dgn topping buttercream dan 300 mini muffin. perisa blueberry, vanilla dan choc. chip.Tq so much....

Nie pulak oder dr suhaila jln Tar... tq yer.. oder nie ekcelly pada 11 nov 2011 yg lepas... aper lagi... lmbat upload... bizi memanjang ... nak buat camne yedak..... nie terluang sikit.... maka... terupload ler gmbar nie.....  Tq so much yer....

Thursday, November 24, 2011

 Pada 10hb Nov 2011 yang lepas ialah bday anak perempuan saya.... dia mintak design lain tapi mama dia buat simple ajer..... letak edible image angry bird and deko sikit-sikit.. dlmnya chocolate moist
 Gambar atas dan bawah nie yg lebey krengg sama nie do order oleh Kak Pah Dr shell Jln Tar.. Katanya satu untuk dia dan satu lagi untuk anak sedara dia.. cakenya ialah amrble cake dgn topping buttercream.. tq kak Pah for your repeat order.....
 Gambar bawah nie ialah mini blueberry muffin. Kak Ti dari TM order 1,000 mini blueberry muffin,
 1,000 chocolate chip mini muffin
dan 1,100 cream puff for her dotter wedding... tq so much....
Nie pulak oder dari Mrs Perun from Smiley Clinic.... untuk birthday hubby.. dalam ialah chocolate moist dengan topping butetrcream....Order nie pada 1 Nov 2011 yg lalu.

Nie oder dr kak Salimah jalan Tar.. nie dia brownies.....yg dibuat.. oder nie ekcelly untuk 30 oct2011 yg lepas.. tapi biasalah ak berkesempatan nak upload.
Yang nie pulak heheheheh.. tak ingat untuk saper.....

Tuesday, November 22, 2011

 Dah lama tak masuk blog.... emmpphh dah banyak gak tak upload... so walaupun sangat ler bizi dengan keje.. nak gak spent 1-20 min upload kat blog nie....tara.. nie dier.. Red Velvet untuk bday hubby pada October yang lepas.. hah!! dah nak abih Nov baru nak upload.....punyer ler tak sempat...


Sunday, October 23, 2011

Dunia Cupcake

Dunia Cupcake....nie baru tengok malam tadi...cam best kalau joint......

Tuesday, October 18, 2011

Cuppies kat atas nie dibuat early Oct yang lepas.  Dioder oleh one of the staff di Malaysia Airline untuk jamuan raya mereka. Tq yer...

Nie pulak oder dari kawan hubby untuk bday anak dia.. request for simple deco sikit sikit.. yanng penting ada tulis happy bday Dini Aqilah......

Sunday, September 25, 2011

Butter cake dengan topping Buttercream... Simple design untuk staff Maybank Jalan Tar and Opis Makan2 pada 21hb Sept yang lepas....
Once again pada 22 hb Sept yang lepas Kak Pah (Shell Jalan tar) request Marble Butter cake sebab yang dia order pada order sebelum nie tak sempat merasa... so Kak Pah order lak untuk diberikan kepada anak buah kak Pah..... tq yer kak Pah...
Repeat order dari kak Pah Jalan Tar. Marble Butter Cake. Order nie dah lama tak sempat nak update..... Nie sebenornya order pada 19 hb Sept 2011 yang lepas. Kak Pah kata nie khas buat Maybank Jalan Tar...sempena hari raya ni. tq yer kak Pah

Sunday, July 31, 2011

Nie dier memula buat pagi tapi separuh kena ngap ngan bebudak dan separuh lagik bawak rumah adik ipar jumpa family in law. So malam buat sekali lagi last nite ingat untuk sample kat opis..

Monday, July 25, 2011

 Pada 17 July yg lepas Haiza order cuppies for her dotter bday. she wants a simple yet delicous cuppies. And tarra....here it is....Chocolate moist cup cake.. tq Haiza and happy bday Sofia.

 Pada 16 July yang lepas dapat order untuk Putarajaya Interpark Rides. kek nie yang paling berat penah aku buat.. 4 kilo lebih dekat 5 kilo da...... chocolate moist cake dengan topping buttercream. Tq yer ...


Ni pulak order daripada Ainul from TM Annexe for her dotter bday....Chocolate moist cake dengan topping buttercream.... .. she also order vanilla and blueberry muffin (which lupa nak snap gambarnyer) and cream puff. Tq so much...

Monday, July 4, 2011

Terima kasih and Happy Birthday to Eryssa.

Wednesday, June 8, 2011

Order nie dah lama buat tapi tak bekesempatan pulak nak mengupdate. Order nie dari Suraya from CBN1,
untuk goodies waktu cukur jambul baby gegirl dia......  Tq yer.

Wednesday, May 11, 2011

Order from Sheila (soory sebelum ni salah eja nama) for her mum...inconjunction of Mother's Day. Tq Sheila. Dia order Chocolate Moist...cake topping with Buttercream. This cake is about 2.5 kg

Wednesday, May 4, 2011

 Nie kek butter dgn salutan buttercream dibuat untuk anak pengasuh yang nak bertunang....
 Pada hari Sabtu minggu lepas kami deliver sebijik coklat moist kek ke KJ Design House, printing company untuk jamuan katanya...
 Nie Cream puff di order oleh kawan hubby untuk bagi pada kawan dia.. tq so much for your repeat order ek....
 Pada 1hb May 2011 yang lepas buat cuppies sempena cukur jambul anak buah yang baru. Sorfina Batrisyia.. tahniah Kak Ngah.... for your new born baby. Tema warna: pink.. yela... baby girl la katakan.. dgn design stokin... kereta tolak baby.. muka baby and swirl...
sempena cukur jambul nie gak aku bagi akak aku muffin flavor vanilla and blueberry.. thank goodness d all kater sedappppp....

Monday, April 11, 2011



Kali nie kami menerima tempahan daripada Hughes Baker (M) Sdn Bhd. 50 pcs Blueberry cheese tart, 36 pcs cream puff, 20 pcs chocolate chip muffin dan 20pcs blueberry muffin. Terima kasih yer.

Friday, April 8, 2011

Last night we deliver cakes to Sheena... for her lovely friend's daughter. Thank you so much yer...Cakes ni dlmnyer chocolate moist.. luarnyer disalut dgn buttercream...

Friday, April 1, 2011

Strawberry cheese tart yg sedap..... dan cream puf yg lazat telah diorder oleh En. Shamsul (harap ejaan nama betul) dari Wetland kat USJ 1 nun.......tima kasih yer..... harap-harap jamuan tempoh hari berjalan dgn lancar.

Order dari Fira. 32 pcs medium cup cake. Actually Fira nie kawan si Aishah kat Sentul nun... Katanya pernah makan and sdap so kali nie dier order lak untuk mak and abah yg tersayang.... konsep untuk abah ialah bertukang while untuk si ibu tersayang konsep masak-masak.. Thank yer Fira.....
Order dari Kak Nor untuk anak buah yg nak bertunang.... Tq yer...

Wednesday, March 2, 2011

Cream puff

700 cream puff is ordered by our dear friend... din untuk wedding adik dia... alhamdulillah everything dah settle. Tq yer Din
More order to come from UM pula.... alhamdullilah......

Monday, February 28, 2011


Order daripada Aishah untuk boyfriend yg suka amik gambar. 25 biji cup cake size 'M'. Chocolate Moist dgn topping buttercream. Ade dua sajer-sajer buat fondant.

Tuesday, February 22, 2011

Valentine's Day Order

Ada beberapa order sempena valentine's day hari tu....

Pertama dari Brian from Elder Care... untuk his mother and lovely wife. Chocolate cheese cake and chocolate moist cake with topping buttercream....




Yang kedua ialah order daripada Aishah untuk buah hati tersayang..... 25 pcs butter cup cake with topping chocolate ganache.. konsepnya ialah kasih sayang....

Ketiga nie sebenornya order ni dah lama tapi tak terlupa nak upload la pulak dikesempatan ni upload terus.. cream puff , lupa pulak saper yg order.. tapi keje kat area KLCC nun........